Hennepplantage ontmanteld, 3 verdachten aangehouden

zaterdag 20 juni 2015

Broek op Langedijk - De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Klaversloot een hennepplantage aangetroffen en ontruimd. Drie verdachten, twee Alkmaarders van 39 en 45 jaar en een 40-jarige Haarlemmer, werden hierbij aangehouden. Twee van deze aangehouden verdachten zijn lid van een Outlaw Motor Gang.

De hennepplantage met 538 hennepplanten werd ontmanteld en de planten werdenvernietigd, evenals het overig materiaal van de hennepkwekerij. De stroom voorde hennepplantage bleek illegaal afgetapt en het energiebedrijf is ter plaatsegekomen voor de nodige maatregelen.

Alle drie mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en werdeningesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De meeste leden van motorclubs zijn normaal gentegreerd in de maatschappij.Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gang, houden zichechter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden teaccepteren. Deze zogenaamde 'outlawbikers' vertonen normoverschrijdend encrimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hungroepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doenuit angst voor de gevolgen.

De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan hetaanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hogeprioriteit voor de politie en haar partners (OM, gemeenten etc.). Het is bekenddat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij criminele en/ofondermijnende activiteiten. Al sinds 2011 nemen politie en justitie dat uiterstserieus, daarin gesterkt door de Minister van Justitie.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tuitjenhorn | 112 alarmeringen Tuitjenhorn | Goedkoop Tanken in Tuitjenhorn | Supermarkten in Tuitjenhorn | Weerbericht Tuitjenhorn